kabak graten
Cuma, Aralık 15, 2006Gelelim tarife... Her zamanki "işimi en son güne bırakma" huyum yüzünden tarifi bulma işini de dün hallettim. İnternette yaptığım araştırmada karşıma onlarca tarif çıktı, yılmadım hepsine baktım :)) Ve sonunda karnıbaharı bana sevdiren ve zevkle yememe sebep olan bu tarifi buldum. Tabiki kabaklı olanını ;)
Kabak Graten
Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 tutam karabiber
- 100 gr. kaşar peyniri (ben göz kararı rendeledim, ihtiyaca göre daha fazla da olabilir)
- tuz
Yapılışı
- Kabakların kabuklarını soyun ve doğrayın. Tencereye tüm kabakları atın, üzerine su ve tuz ilave edip haşlayın. Kabaklar haşlandıktan sonra suyunu süzmek için tencereden süzgece alın.
- Beşamel sos için; tereyağı eritin, un ilave edin ve un kızarıncaya kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş çırpma teli yardımıyla tencereye dökün. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. kaynamaya yakın karabiberi ilave edin ve ocaktan alın.
- Haşlanmış kabakları tepsiye dizin ve çatalla ezin. Üstüne beşamel sosunu dökün. Bir kenarda duran rendelenmiş kaşar peynirini sosun üstüne eşit bir şekilde dağıtın.
- Önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Fotoğraf çekimi bittikten hemen sonra tadına baktım, gerçekten hem karnıbaharlısı hem de kabaklısı ikisi de birbirinden leziz. kesinlikle tavsiye ederim ;)
Etiketler: yemek
15/12/06 21:48
Bujene;
blogunu açıp "Kabak Graten" i görünce yanlış yere tıkladım diye çıkıyordum ki, başlık resminden geri döndüm. Ne marifetler var sende böyle, çizerlik, fotoğrafçılığın yanında bir de "leziz tatlar yaratıcılığı". Ellerine sağlık. Hafta sonu fırsatını bulursam malzemelerini alıp denemek isterim tarifini. Bakalım sonucunu bildiririm sana da:))